UPSET (!)



petang tadi aku tanda kertas geografi , bi and sejarahh . lepas tanda aku off pc then aku turun bawahh coz nak mandi and makan sume . dengan hati yang teramat-amat gembira , aku cakap ngan mak aku yang geo and sej maybe aku dapat A . nak tau mak aku cakap apa ?

aku
: mak , mungkin geo and sejarah nurul dapat A (!)

emak
: alahh , tak tentu lagii

aku
: betul la , nurul tanda ikut jawapan yg betul

emak
: ....... (senyap tanpa berkata apa-apa)


aku pun macam , hampa gila nak mampus . at least bagi la respon yang positif sikit . macam tak percaya jea dengan kebolehan aku . ni lagi macam nak DOWN kan aku . my friends always support me but my mum ? erghhh , ayah aku pun support aku . even dye busy cari duit and tak selalu ada kat rumah coz selalu over time but dye ada jugak masa nak tanya macam mana aku exam . act , kejaadian ni baru jea berlaku tadi dalam pukul 7 lebihh

ayah aku datang kat bilik . time tu aku tengah busy on9 fb and blog-ingg

ayah : hari ni exam ehh ?
aku : a'ahh , baru jea start hari selasa
ayah : owhh , senang tak tadi ?
aku : boleh lahh , takde la susah sangat
ayah : esok exam ke ?
aku : takde lah , hari isnin
ayah : owhh , buat elok2 ehh :)

serious aku terharu . ahh , lantaklahh . but bila aku dapat result yg baik dalam PMR

tak payah bangga
tak payah kepohh
tak payah over
tak payahh bagi tahu semua jiran yg anak kau ni dapat result yg baik (!)


but , nevermine . maybe , setiap orang ibu bapa dye berbeza-beza . sama dengan mak aku . aku bersyukur coz aku tau ada yang lebih malang daripada aku ;'( aku just perlukan support je even sikit untuk aku buat yg terbaik dalam PMR .

take note : now aku tak peduli . aku just buat PMR ni untuk future aku jeaa . chaiyokk jannah (!) you can do it :DD



thanks visit my blog ! have a nice day people Y(^^)Y

4 comments:

  1. kite phm pasaan akk. HEheee, :DD

    ReplyDelete
  2. yup .. chaiyook kak.. myb ur mom tga ad msala ? haha..whose know ?

    hehe :D

    ReplyDelete
  3. hee , thanks .
    entah lah , maybe akak da biasa
    takde rasa apa2 pun sekarang , haha

    ReplyDelete