Hari Belia: Day 1


hello everybody! sorry coz ambil masa yang lama untuk update. padahal dah 6 hari berlalu lepas aku balik dari event Hari Belia tuh. hehe well, aku kan suka menangguhkan kerja. lol

so, day 1. apa je yang berlaku? pagi tu macam biasa pergi sekolah and jawap exam. sumpah macam sengal je! otak aku dah melayang ke hari belia dah, memang tak focus langsung dengan exam. Muehehe sorry cikgu Rohaiza, hari tu saya jawap entah pape. saya pun tak ingat apa yang saya jawap. mianhee, lol yang saya tak puas hati kenapa mesti chemist yang last? kenapa? KENAPA? -__________- memang fail la jadinya

after exam terus update status kat fb "yeayy exam is over" lol memang aku stress sangat sepanjang exam 3 minggu nih -____- then tukar baju Hari Belia and terus ke Putrajaya. ramai jugak la yang follow and yang bestnya semua form 5. hehe kesian budak yang lain :)

semua excited after exam, lol
bergambar dengan guru pengiring

sampai je sana group perempuan di bahagikan dengan 2 kumpulan. group aku menginap kat Sepang, ada bas yang hantar and ambil ktorang setiap hari. group lagi satu stay kat mana entah tapi dorang cakap asrama dorang tak best. asrama aku memang daebak! aku dengan Tasha stay kat satu bilik and ada yang menginap kat dorm. tandas pun selesa tak macam last year dorang duduk dalam khemah. HAHAHA

tapi time tu ktorang tak balik asrama lagi. beg ktorang semua letak kat help desk tu, malam nanti baru ktorang balik asrama. eh sebelum tuh, ktorang pergi sana as a volunteer tau! so kalau ketua ktorang suruh buat kerja ke apa ktorang wajib kena buat tapi kadang-kadang group aku pun ponteng jugak. hehe
         

lepas dah letak beg kakak tu ajak ktorang pergi tgk rehearsal majlis Y-Avenue untuk rakan muda. guess what ktorang jumpa max 24:7 alaaaa yang m-pop yang tak berapa nak k-pop tuh. huhu tapi sekarang aku tengok dorang much better daripada dulu. lagu gadis dan bunga versi dorang pun awesome jugak! entah kenapa aku minat pulak dengan salah seorang ahli max 24:7, nama dia Jaq. sumpah handsome!! hehe tapi still tak dapat lawan MyungSoo aku..

ni lah jaq! handsome kan? hihi
with my team!!

after that ktorang pergi kat pentas Y-Avenue and kemas apa yang patut coz sebelum tu ada aktiviti bola  amende entah. lepas habis aktiviti tu ktorang kena jaga petandingan jigsaw puzzle and rubix cube pulak. habis kerja ktorang merayau rayau, ohh gilaaaa ramai orang siot. aku dengan Tasha sewa basikat and round Putrajaya. memang best coz aku dah lama tak naik basikal, lol

time tu ktorang macam belah bagi, nak pergi konsert u-kiss ke taknak ek? ktorang rasa macam malas sebab ktorang peminat setia Infinite tapi macam rugi pulak coz ni first time ktorang tengok konsert k-pop. tapi ktorang ada kerja time konsert tu mula, nanti ketua ktorang marah pulak. banyak sangat tapinya kan, lol so ktorang decide untuk pergi tapi!!! ada tapinya, hehe pukul 9.30 ktorang kena balik, dah la makan minum dorang tanggung kan rasa bersalah pulak -_________-

masanya dah bermula, u-kiss keluar terus je aku menjerit bagai nak rak. "DONG HO DONG HOO", aku jerit bagai nak keluar anak tekak. tak memasal kena histeria bila tengok dorang perform, hihi a few minutes before 9.30 abang-abang "tough" edarkan pass VIP, so aku apa lagi grap 2 pass untuk aku and Tasha. menjerit ktorang bila dapat free pass tuh! tapi malangnya we have to back at desk help, kena tolong kakak2 tu buat kerja T______T


dengan hati yang tak rela ktorang pun balik membawa pass free tuh.sampai help desk meja kosong, gelap, takde orang!! ktorang apa lagi terus lari pergi konsert u-kiss balik!! menjerit sepanjang jalan sampai orang sekeliling pandang slack je kat ktorang. eh peduli apa!! yang penting aku nak tengok DongHo oppa aku, kekeke


sampai kat konsert dengan bangganya cakap "excuse me" untuk masuk kat tempat VIP, tayang kad depan abang guard tuh. dalam hati "excude me, ktorang ada VIP pass. so boleh ke tepi sikit? *sambil buat muka berlagak*" hah boleh bayang tak? HAHAHAHA masuk je terus ktorang menjerit and enjoy. hihi

ya Allah, tergugat iman aku. lol

best moment bila lagu DoraDora, part kiseop angkat baju tu ya Allah menjerit tak ingat aku. aku dengan Tasha macam kena histeria, gila ah malam tu sampai terbawa dalam mimpi. bayangkan ktorang tengok depan-depan? sampaikan peluh dorang mengalir pun aku boleh nampak. habis basah baju dorang dengan peluh, haihh mengancam betul. hikhik apapun aku memang had fun gila malam tuh, langsung tak fikir kaki penat ke apa, baju yang bau masam sehari suntuk tak bertukar, dengan kepala peningnya..

sorry, gambar aku dengan dia ada dalam hp. kad reader takde :(

habis konsert terus ktorang serbu backstage konon nak salam, so takdelah malam tu mengigau DONG GO DONG Ho, lol sekali tu terserempak dengan Siti Saleha, pengacara untuk malam tuh. alahai berhenti tangkap gambar kejap then sambut lari balik. sekali abang guard tu tahan "macam mana boleh lepas sampai ke sini?" alahai bang saya nak jumpa DongHo jap tapi abang tu tak bagi. kuang ajar. terus membawa hati yang duka lara, masa pun dah nak dekat pukul 11, pastu sambung merayau lagi. lepak kat padang rumput Putrajaya tu, entah aku main bantai nama dia. lol

dalam pukul 11.30 ktorang berkumpul untuk tunggu bas. k sempat aku tertidur! Tasha pula rancak bercerita pasal VIP pass yang ktorang dapat tapi alamak aihh, ada yang dengki. lol takmo ah dengki k? :)

dalam pukul 12.30 sampai asrama kat Sepang, terus masuk bilik, mandi and tidur. paginya kena bangun pukul 5, memang habis "cantik" terus mata aku -____________-

to be continue..





thanks visit my blog ! have a nice day people Y(^^)Y

1 comment: